Jammer dat de zomer weer voorbij is? Met dit lunchgerecht blijf je nog even in zomerse sferen. Je neemt deze Tex Mex salade makkelijk mee in je lunchbox naar school of het werk of gebruikt het om te herstellen na een rondje hardlopen of mountainbike training. Een vrolijk, kleurrijk gerecht boordevol groente om blij van te worden!
Ingrediënten
4 personen
6 Santa Maria Bieten Tortilla’s of Wortel Tortilla’s
140 g maïs, uitgelekt
130 g zwarte bonen, uitgelekt
16 cherrytomaatjes
2 el gesneden olijven
8 tl Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix
zout en peper
200 g ijsbergsla
1 limoen
Optioneel: een halve rode ui, gesnipperd
Voor erbij: guacamole en Santa Maria Garlic Salsa
Bereidingswijze
Snijd de tortilla’s in even grote puntjes.
Verhit de oven tot 175 graden en laat de tortillapuntjes daar 5-10 minuten in bakken.
Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Zo worden ze lekker knapperig en dus echt tortilla chips.
Snijd de cherrytomaten in kwartjes en de limoen in partjes.
Maak ondertussen in een grote kom de Tex Mex salade: meng de maïs, zwarte bonen, cherrytomaatjes, olijven en de Crispy Chicken Seasoning Mix tot een geheel.
Breng op smaak met 2 limoenpartjes, zout en peper.
Voeg als laatste de ijsbergsla toe en verdeel over de lunchtrommels.
Serveer met de tortillachips, een limoenpartje per persoon, guacamole en Santa Maria Garlic Salsa.
Credits: Santa Maria
Het bericht Oelala! Tex mex salade met kleurrijke tortilla chips verscheen eerst op Plantaardig.org.